• 99/11/11 - 07:42
  • تعداد بازدید : 37
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری زیانبار VHS در مزارع پرورش ماهیان قزل آلا

ویروس بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی یا VHS)Septicemia Hemorrhagic Viral (سرما دوست است؛ بنابراین طبیعی است که آبزی پروران در ماههای سرد سال نگران بروز و شیوع این بیماری در مزارع پروش ماهی قزل آلا باشند؛ چراکه میدانند این بیماری میتواند تلفات و زیان اقتصادی سنگینی را متوجه ماهیان و صاحبان مزارع کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز، رعایت نکات بهداشتی لازم برای پیشگیری از این بیماری، به شرح زیر توصیه میشود:

1 .نسبت به بازدیدکنندگان مزرعه، دقت و کنترل کافی را به منظور رعایت اصول بهداشتی داشته باشید.

2 .از دسترسی مرغان ماهیخوار به استخرهای مزرعه جلوگیری کنید.

3 .مراقب باشید آبزیان با غذای تر حاوی ماهی، تغذیه نشوند.

4 .توجه داشته باشید که اخذ گواهینامهی بهداشتی دامپزشکی برای وارد کردن بچه ماهی و تخم چشم زده به مزرعه ضروری است.

5 .برای هر استخر ماهی و تانک بچه ماهی از لوازم کار شماره گذاری شدهی مجزا ( اعم از ساچوک، سطل،...) استفاده کنید.

6 .در تمام گلوگاههای داخل مزرعه (اعم از ورودی دستشویی، ورودی محل استقرار استخرها، وروی اطاق استراحت کارگران،...)، حمام پا بگذارید.

7 .مرتب دستها و چکمهها را با آب گرم و صابون بشویید.

8 .از ترددهای بیمورد افراد در اطراف استخرها جلوگیری کنید.

9 .اطراف مزرعه را حداقل با فنس مناسب محصور کنید.

10.به هیچ کس اجازه ندهید بدون استفاده از دستکش و پاکش یکبار مصرف مناسب، به مزرعه وارد شود.

11.در تغذیهی ماهیان از غذای با کیفیت و پروبیوتیکهای محرک سیستم ایمنی استفاده کنید.

12 .ماهیان تلف شده را با ساچوکهای مجزا و ضدعفونی شده مرتب از استخرها خارج کنید. ضدعفونی ساچوکها پیش از استفاده و پس از آن ضروری است.

13 .ماهیان تلف شده را مرتب بسوزانید و یا همراه با آهک زنده، در چاله دفن کنید.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 271083
کلمات کلیدی
shakibi amin shakibi

shakibi amin shakibi

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید