فصل کوچ زنبورداران در استان البرز
دکتر سعید حسنی انزابی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، آبزیان، زنبورعسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان البرز در مصاحبه با خبرنگار همشهری گفت: حدود ۴۲۶ کندودار و ۳۸ هزار و ۳۸۱ کلنی «کندو» در سامانه دامپزشکی استان ثبت شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز به نقل از همشهری، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، آبزیان، زنبورعسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان البرز با بیان اینکه تعداد زنبورداران در استان در سالهای مختلف با توجه به شرایط آب و هوایی نوسان دارد میگوید: امسال به دلیل بارشها شرایط مراتع خوب است و زنبورداران زیادی به استان کوچ داشتند. «دکتر سعید حسنی انزابی» با اشاره به اینکه اکنون فصل کوچ زنبورداران است میافزاید: زنبورداران استان یا استانهای دیگر که به البرز کوچ کرده بودند یا به سمت طالقان و بالادست میروند و یا از استان خارج میشوند و البته تعدادی هم به طور ثابت در استان استقرار دارند.
وی اظهار میکند: در سامانه دامپزشکی استان حدود ۴۲۶ کندودار و ۳۸ هزار و ۳۸۱ کلنی «کندو» ثبت شده که نظارت بر بهداشت و تایید سلامت آنها بر عهده دامپزشکی است. وی با بیان اینکه کندوداران برای استقرار باید محلی را اجاره کنند، اضافه میکند: جهاد کشاورزی پیش از کوچ زنبورداران با بررسی باغها و شرایط محل اجاره مجوز استقرار برای آنها صادر و اداره دامپزشکی نیز با نمونهبرداری و نظارت بر وضعیت زنبورها مجوز حمل بهداشت و سلامت آن را تایید میکند. حسنی در مورد نظارت بر بیماریهای زنبورها میگوید: در همه بیماریهای دام، طیور و زنبورها که تحت پوشش سازمان است، ۲ نوع مراقبت فعال و غیرفعال داریم که در مراقبت فعال به صورت روتین و مستمر و هر بار به طور تصادفی از یک مرکز نمونهبرداری و نظارت میشود و این نظارتها نیز با توجه به شهرستان و حجم فعالیت متفاوت است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم میافزاید: در مراقبت غیرفعال، اگر گزارشی از یک بیماری در یک واحد پرورش و نگهداری داشته باشیم با مراجعه و نمونهبرداری در صورت مشخص شدن بیماری برای درمان اقدام میکنیم و در صورت مشخص شدن غرامت در اثر بیماری، زنبوردار برای گرفتن بیمه و غرامت از جهاد و بیمه پیگیری میکند. حسنی درباره انواع بیماریهای زنبورها میگوید: تنوع بیماری بین زنبورها زیاد است اما واروا، نوزما، آکاراتیس و لوک آمریکایی و لوک اروپایی از بیماریهای شایعتر هستند که این بیماریها به دلایل مختلفی منتقل میشوند.
وی اضافه میکند: بیماریهای انگلی در جاهایی که رطوبت بالاست، بیشتر است و عدم رعایت قوانین بهداشتی و قرنطینهای، ارتباط کندوداران با یکدیگر در انتقال بیماری بین زنبورها تاثیر دارد. گاهی چند کندودار کندوهای خود را در یک محل مستقر میکنند و این باعث میشود اگر در یک کندو مشکل و بیماری وجود داشته باشد به بقیه هم سرایت کند.
نظر دهید