• 1398/12/20 - 10:21
  • تعداد بازدید : 369
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با ابلاغ رئیس سازمان دامپزشکی کشور لازم‌الاجرا شد:

مصوبات 11 گانه اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات در اماکن دامی و مراکز عرضه جهت پیشگیری از هرگونه مخاطره بهداشتی ازجمله کرونا به مصرف کنندگان

به دعوت و مدیریت دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور و با تصمیم مشترک نمایندگان سازمان دامپزشکی کشور، وزارت بهداشت و تشکلهای صنفی مربوطه در این سازمان، اقدامات بهداشتی لازم جهت اجرا با هدف پیشگیری از بروز هرگونه مخاطره انتقال ویروس کرونا به مصرف‌کنندگان تصویب و با ابلاغ رئیس سازمان دامپزشکی کشور لازم الاجرا شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، به دنبال دعوت دکتر سامد برومندفر، مدیرکل نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با هدف مقابله با مخاطره بهداشتی ناشی از آلودگی‌های میکروبی (نظیر کروناویروس) از طریق فرآورده‌های خام دامی جلسه هماهنگی اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات بهداشتی در اماکن دامی و مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی با مدیریت دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان برگزار گردید.

بنابراین گزارش، در این جلسه که با حضور نمایندگان سازمان دامپزشکی کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تشکلهای صنفی مربوطه برگزار شد، اقدامات اجرایی و توصیه های بهداشتی لازم جهت پیشگیری از بروز هرگونه مخاطره انتقال ویروس کرونا به مصرف‌کنندگان در 11 بند جهت تشدید اقدامات نظارت بهداشتی برای رفاه حال مردم تصویب شد و دکتر علیرضا رفیعی‌پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور آن را جهت اجرا ابلاغ کرد.

بر اساس این مصوبه، مقرر گردیده است ضمن هماهنگی‌های لازم بین بخشی و همکاری تشکلهای صنفی ذیربط، اهتمام خاص در اجرای مصوبات به عمل آید و گزارش اقدامات بصورت هفتگی به دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور ارسال گردد.

مصوبات ابلاغی این جلسه جهت اجرا به شرح زیر است:

  1. -      ممنوعیت هرگونه قطعه‌بندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیه جوجه كباب و شنیسل، طعم‌دار نمودن و ... در مراكز عرضه فرآورده‌های خام دامی، واحدهای صنفی، غرف میادین میوه و تره بار به دلیل انتقال عوامل بیماریزا و آلودگی‌های متقاطع مورد تایید و تأكید قرار گرفت. مقرر گردید سازمان دامپزشكی کشور با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اتحادیه‌های صنفی ذیربط و اتاق اصناف در این‌خصوص اقدام نماید.
  2. -      مراكز عرضه فرآورده‌های خام دامی و واحدهای صنفی صرفاً مجاز به عرضه فرآورده‌های مذكور به صورت بسته‌بندی شده در كشتارگاه‎‌های صنعتی و یا مراكز قطعه‌بندی و بسته‌بندی مجاز (دارای پروانه بهداشتی بهره برداری و نیز پروانه بهداشتی تولید معتبر) و یا تهیه شده در مراكز بسته بندی وابسته به فروشگاه‌های زنجیره ای (صرفاً جهت عرضه در همان مركز) هستند.
  3. -       كشتارگاه‌های صنعتی طیور و مراكز قطعه بندی و بسته‌بندی مجاز، متعهد به تأمین نیاز واقعی جامعه از نظر تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی بسته بندی شده و شناسنامه دار هستند.
  4. -       اقدامات جدی برای عرضه تخم مرغ شناسنامه‌دار بسته‌بندی شده در مراکز و فروشگاهها بر اساس برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ با همکاری تشکلهای مربوطه و نظارت بر اجرای آن در مراکز عرضه (عمده فروشی و خرده فروشی) توسط انجمن تخم مرغ شناسنامه‌دار، انجمن صنفی عمده فروشان تخم‌مرغ، سازمان دامپزشكی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  5. -      توصیه و تاکید بر عرضه ماهی بسته‌بندی شده در مراکز عرضه و واحدهای صنفی
  6. -      در مراكز عرضه فرآورده‌های خام دامی و واحدهای صنفی، هر گونه فرآوری و طعم‌دارکردن گوشت قرمز ممنوع بوده و چرخ کردن گوشت فقط بنا به درخواست متقاضی و در حضور مشتری با رعایت ضوابط بهداشتی مجاز است.
  7. -      آموزشها و اطلاع‌رسانی عمومی، ترویج مصرف محصولات بهداشتی، شناسنامه‌دار و بسته‌بندی شده در رسانه ملی و جراید با همکاری تشکلهای صنفی مرتبط
  8. -      تشدید نظارتها و کنترل‌های بهداشتی (بهداشت فردی و محیطی) در اماکن دامی و مراکز تولید، بسته‌بندی و عرضه فرآورده های خام دامی و واحدهای صنفی توسط وزارت بهداشت (در حیطه وظایف مربوطه و تفاهم نامه فیمابین)، متصدیان و مسئولین فنی- بهداشتی واحدها
  9. -      ممنوعیت و برخورد با عرضه فرآورده‌های خام دامی نظیر گوشت، مرغ، تخم مرغ، آبزیان در بازارچه‌های محلی و خودروهای سیار و کنار جاده‌ای توسط سازمان دامپزشكی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حیطه وظایف مربوطه و تفاهم‌نامه فیمابین
  10. -  انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بسته‌بندی مواد پروتئینی کشور و تشکلهای کشتارگاههای دام و طیور متعهد به ارتقاء کیفیت محصولات بسته‌بندی شده و نظارتهای مستمر برتولید و عرضه محصولات است.

       11- کشتارگاههای دام و طیور و واحدهای بسته‌بندی ملزم به رعایت مستمر کلیه ضوابط بهداشت فردی، محیطی و فرآیند تولید بوده و بایستی امکانات و تمهیدات لازم برای مقابله با کووید 19 انجام دهند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 250202
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه