توصیه های بهداشتی به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو
با شروع فصل گرما و افزایش حشرات ابتلا به انواع بیماریهای ناقل شیوع مییابد، تب کریمه کنگو از بیماریهای ناقل حیوان به انسان است که از طریق کنه منتقل شده و بسیار خطرناک میباشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز؛ دکتر جمالی سرپرست معاونت سلامت اظهار داشت: ویروس CCHF بر اثر گزش کنه و تماس با خون یا ترشحات دام به انسان منتقل می شود و بیشتر کارگران کشتارگاه ها، دامپزشکان و کشاورزان در معرض خطر هستند.
وی افزود: اگر ذبح دام در کشتارگاههای مورد تایید سازمان دامپزشکی و زیر نظر دامپزشک مستقر در کشتارگاه به عنوان مسئول فنی و با رعایت نکات بهداشتی که یکی از راههای مهم جلوگیری از انتقال این بیماری استفاده از پیش سردکن به مدت 24 ساعت می باشد، از جهت انتقال بیماری تب کریمه کنگو به مردم نگرانی وجود نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: کلیه کشتارگاه های دام استان مجهز به پیش سرد کن بوده و گوشت قبل از مصرف در دمای 0-4 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت قرار دارد و میتواند ویروس تب کنگو را در گوشت از بین ببرد.
دکتر جمالی ادامه داد: از آنجایی که متاسفانه دام مبتلا بدون علامت می باشد توصیه می شود از مصرف گوشت تازه خودداری شود. در راستای پیشگیری از این بیماری و از بین بردن عامل انتقال این بیماری به میزان 2000 لیتر سم در سطح استان سم پاشی اماکن دامی انجام شده است.
سرپرست معاونت سلامت گفت: استفاده از اقدامات محافظتی در جلوگیری از ابتلا به این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور خاص، دامپزشکان و کارگران شاغل در کشتارگاه دام باید همیشه از دستکش، روپوش بلند، شلوار و چکمه مخصوص استفاده کنند.
دکتر جمالی به شهروندان توصیه کرد: از خرید گوشتهای بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی خودداری شود.
نظر دهید