به مناسبت هفته گرامیداشت دامپزشکی؛
نشست خبری با حضور مدیرکل دامپزشکی استان البرز
نشست خبری با حضور دکتر علی اصغر شریفی مدیر کل دامپزشکی استان البرز با اصحاب رسانه در روز دوشنبه 16 مهر ماه در محل این اداره برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز، دکتر شریفی مدیر کل دامپزشکی استان اظهار داشت: دامپزشکی ضامن بهداشت و سلامت جامعه بوده و نقش مهمی را در تضمین امنیت غذایی و اقتصاد مقاومتی دارد.
وی افزود: بیماریهای واگیر دام مانند شاربن، سل، برسلوز و تب کریمه کنگو تا حدودی زیادی کنترل شده و هر دام سالانه بین 6 الی 7 بار در استان مورد معاینه قرار میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز با بیان اینکه جمعیت گوسفند استان بین 350 تا 500 هزار در فصول مختلف است، بیان کرد: بالغ بر 293 هزار گوسفند و بز واکسیناسیون تب برفکی شدند که این موضوع ادامه دارد.
شریفی با اشاره به بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک به تلفات در حیات وحش در شهرستان طالقان عنوان کرد: به خاطر کنترل این بیماری بالغ بر 93 هزار راس دام در کرج، طالقان و ساوجبلاغ واکسینه شده است و بیماری در حیوانات اهلی تحت کنترل است ولی در گلههای کل و قوچ تعدادی تلفات داشتیم و ستاد بحران استان در همان روز اول بعد از گزارش تلفات در حیات وحش تشکیل جلسه داد و در این زمینه پاقدامات لازم انجام شد.
وی با اشاره به واکسیناسیون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان البرز،گفت: البرز استان پایلوت انتخاب شد و تا امروز بالغ بر سه میلیون دز واکسن در این حوزه استفاده شده و هیچ بیماری بعد از واکسیناسیون در استان البرز بروز نکرده است و همزمان با این واکسیناسیون بازدیدها و اقدامات خود را افزایش دادیم و بالغ بر 40 هزار آزمایش بر نمونههای فعال در مزارع انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز با بیان اینکه بحث نظارت بر مواد غذایی و پروتئینی استان البرز موضوع مهمی است که به آن توجه شده است، تصریح کرد: در سال جاری این موضوع با 210 فقره ارجاع پرونده به دستگاه قضایی پیگیری شده و فراوردههای خام دامی غیر بهداشتی کشف شده 56 تن بوده و بیش از 25 تن از این مقدار معدوم شده که با همکاری های مدیرکل تعزیرات حکومتی و دادستانی استان البرز بوده است.
شریفی با اشاره به واردات گوشت گرم از کشورهای آسیای مرکزی و ترخیص آن در گمرک فرودگاه پیام استان البرز گفت: در شش ماهه نخست سال جاری بالغ بر 386 تن گوشت وارداتی برای تنظیم بازار و115 تن غذای حیوانات کوچک با نظارت های این اداره کل وارد کشور شده است و میزان 316 هزار قطعه جوجه یک روزه صادر شده و میزان صادرات ماهی خوراکی 45 تن بوده است.
وی با اشاره به اینکه البرز در تولید تخم مرغ در جایگاه چهارم کشور است، تصریح کرد: 11 درصد تخم مرغ کشور در استان البرز تولید میشود و در حال حاضر 2 میلیون و 900 هزار قطعه مرغ تخمگذار در استان در حال تولید تخم مرغ هستند و در حال حاضردر صورت تقاضا امکان صادرات تخم مرغ وجود دارد و در استان حدود 5 میلیون و 200 هزار قطعه ظرفیت تولید داریم که همه این ظرفیت در حال حاضر فعال نیست.
وی در مورد نظارت سازمان دامپزشکی بر کشتارگاههای طیور و دام در استان البرز و عدم کمبود مرغ و گوشت در این استان، اظهار داشت: نظارت بر کشتارگاه دام و طیور استان البرز با حضور ناظران بخش خصوصی و بخش دولتی در حال انجام است و ناظران بهداشتی در کشتارگاه طیور مستقر بوده و در حال نظارت بر تمام مراحل کشتار در کشتارگاه های صنعتی دام و طیور استان هستند.
نظر دهید