الزامات و توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز
با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایان سال و آغاز نوروز 1402 و همچنین تقاضای شهروندان در خصوص خرید ماهی قرمز شب عید، اداره کل دامپزشکی استان البرز توصیه های ذیل را جهت نگهداری از ماهیان قرمز در منزل توصیه می نماید.
- ماهی قرمز را حدالامکان از مراکز معتبر و بهداشتی خریداری کنید
- از دست فروشان و دوره گردان ماهی قرمز نخرید.
- از خرید ماهیان بی حال و بیمار خودداری کنید.
نکات لازم در نگهداری ماهی قرمز
- ظرف ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می باشد.
- بهترین دمای نگهداری 22-26 دجه سانتی گراد می باشد.
- در صورت استفاده ازآب شهری باید قبل از استفاده آب چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.
- غذای ماهی قرمز را از فروشگاه های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
- به منظور تعویض آب هر بار پنجاه درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.
نکات بهداشتی لازم
- در هنگام تعویض آب و... از دستکش استفاده و در صورت دست زدن به ماهی حتما دست ها با آب و صابون شسته شود.
- به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از محلول نمک سه درصد و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین یا بتادین استفاده کرد.
- آب تعویضی ماهی مستقیما در چاه تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
درپایان نوروز ماهی را در رودخانه و یا نهرها رها نکرده و در محل های خاصی که شهرداری ها و محیط زیست مشخص نموده است رها سازی شود.
نظر دهید