بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگیرید
هشدار دامپزشکی استان البرز در خصوص پیشگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز، دکتر توکلی مدیر کل دامپزشکی استان البرز در خصوص پیشگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد و گفت: تب کریمه کنگو که با نام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نامیده شده است، یک بیماری عفونی ویروسی حاد تبدار و خونریزیدهنده است که عمدتا از طریق کنه منتقل می شود و علاوه بر کنه، تماس بدون استفاده از لوازم حفاظتی با لاشه ،خون و ترشحات دام مبتلا می تواند موجب بروز بیماری در انسان شود و این بیماری فاقد هرگونه علائم بالینی در دام است.
این بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴در کریمهی اوکراین دیده شد و از آنجا که در سال ۱۹۵۶ هم با همان علائم در جمهوری دموکراتیک کنگو مشاهده شد، به همین دلیل نام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای این بیماری مسری و خطرناک در نظر گرفته شد.
وی افزود: لازم است همه اقشار مردم با توجه به گرم شدن هوا و شروع فصل تکثیر و فعالیت کنهها برخی بیماریها از جمله تب خونریزی دهنده کنگو که معمولا با شروع فصل گرما احتمال ابتلایش افزایش می یابد، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری هوشیار باشند.
وی تصریح کرد: این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی روند افزایشی نخواهد داشت که به شرح زیر است؛
۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها و سمپاشی و ضدعفونی کرددن اماکن دامی
۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا له کردن کنه بر روی بدن دام
۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام
۴- خودداری از کشتار دام در محلهای غیرمجاز
۵- تهیه گوشت قرمز مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی
۶- نگهداری لاشه تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال
۷- روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)
۸- اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پز و گوشت نیم پخته
۹- ویروس در برابر حرارت حساس است بنابراین پختن کامل گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود
۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود
نظر دهید