نظارت دامپزشکی کرج بر بیش از 6 میلیون قطعه مرغ زنده کشتاری طی 9 ماهه ابتدای سالجاری
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کرج از نظارت دامپزشکی بر کشتار بیش از 6 میلیون قطعه انواع مرغ زنده شامل گوشتی ،تخمگذار و مادر طی 9 ماهه ابتدای سالجاری در این شهرستان خبر داد:
دکتر فردین حسین زاده اظهار داشت: در شهرستان کرج با دارا بودن 2 کشتارگاه صنعتی طیور از ابتدای سالجاری تا کنون طی نظارتهای بهداشتی و قرنطینه ای دامپزشکی از طریق استقرار کارشناس دولتی در کشتارگاه ها و حضور مسئولین فنی بهداشتی مربوطه در محل ،موفق به تولید حدود 5 هزارتن گوشت مرغ جهت مصرف خانوار و بیش از 8 هزار تن گوشت مرغ تخمگذار و مادر جهت مصارف صنعتی شده ایم.
دکتر حسین زاده ضمن اشاره به تولید روزانه حدود 30 تن گوشت مرغ جهت مصارف صنعتی و 17 تن گوشت مرغ جهت مصرف خانوار در شهرستان کرج تصریح کرد: برای جابجایی این محمولهها، گواهی حمل بهداشتی - قرنطینهای به مقصد کشتارگاههای داخل استان پس از تأیید بهداشتی و سلامت از دامپزشک مرغداری، صادر شده و در کشتارگاه طیور پس از بازدید بهداشتی دامپزشک کشتارگاه از محموله ارسالی از مرغداری، اجازه کشتار داده می شود
حسین زاده با توجه به احتمال بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در فصل سرما تاکید کرد: تمامی خودروهای حمل مرغ زنده از اداره دامپزشکی، کد بهداشتی حمل دارند و پس از تخلیه محموله مرغ، قفسها و خودرو برای بارگیری مجدد، شستشو و ضدعفونی میشوند.
حسین زاده با اشاره به ارسال محموله های مرغ های زنده از 19 استان کشور به مقصد کشتارگاه های طیور شهرستان کرج در طی 9 ماهه سال 1402 افزود: تدابیر امنیتی و قرنطینه ای لازم در این خصوص اندیشیده می شود تا ضمن ارائه خدمات و کشتار بهداشتی مرغ های ارسالی از سایر استان ها، این امر مخاطره آمیز برای شهرستان کرج نباشد و باعث ایجاد یا گسترش بیماری آنفلوانزا در واحدهای پرورش طیور سطح شهرستان و استان نگردد.
وی با توجه به راهاندازی و استقرار سامانه پایش و مراقبت بیماریهای طیور در سازمان دامپزشکی کشور و ادارات کل دامپزشکی استانها، نظارت بهداشتی دامپزشکی بر فعالیتهای واحدهای پرورشی طیور نظیر جوجهریزی، پرورش و انتقال به کشتارگاه برای ذبح بهداشتی آسانتر شده و کارشناسان با دقت و سرعت بیشتری این امور را پیگیری میکنند.
حسین زاده در پایان به مرغداران توصیه کرد به منظور موفقیت در امر تولید پایدار و جلوگیری از بروز بیماری های همه گیر در بین طیور و به تبع آن افزایش خطر شیوع بیماری های مشترک، به توصیه های دامپزشکی در زمینه رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه ای در تمامی مراحل کاری خود توجه نمایند.
نظر دهید