توصیه های بهداشتی جهت نگهداری ماهی قرمز در منزل

اداره کل دامپزشکی استان البرز ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، موارد زیر را در هنگام خرید و نگهداری ماهی قرمز توصیه میکند.
- ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیدا خودداری شود.
- مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداریها با هماهنگی اداره دامپزشکی میباشند.
- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجائی ماهی از منزل استفاده شود.
- از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
- از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی اجتناب کنید زیرا سبب ایجاد بیماری به خصوص در کودکان می شود .
- از دست کاری کردن بی مورد ماهی خودداری شود زیرا سبب ایجاد استرس به ماهی می شود و استرس عامل ایجاد بروز بسیاری از بیماری ها و آسیب به ماهی می باشد.
- در زمان تعویض آب فقط یک سوم آب تانک یا آکواریوم عوض شود و از تعویض زود هنگام آب خودداری شود.
- ماهی قرمز را با سایر ماهیان آکواریومی در یک مکان قرار ندهید .
- ماهیان نیز مانند سایر حیوانات حق حیات دارند لذا رعایت حقوق حیوانات تاکید می گردد.
- به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی می توان از محلول نمک 3 درصد و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم، بتادین استفاده کرد و سپس ظروف آبکشی شوند.
- درپایان نوروز ماهیها را در رودخانهها و یا نهرها رها نکرده و درمحلهای تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.
نظر دهید