اطلاعیه روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور
توصیههای بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز
_3.jpg)
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، این سازمان توصیه مینماید که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی ذیل توجه شود:
توصیه های بهداشتی هنگام خرید ماهی قرمز؛
- ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.
- مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می باشند.
- درهنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود.
- از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
توصیههای بهداشتی نگهداری ماهی قرمز
- پس از انتقال ماهی به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند.
ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرارگیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
- باتوجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
- درصورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.
- ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد. - میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر میباشد.
- بهترین دمای نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی گرد میباشد.
- غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود. - به منظور تعویض آب هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود واز تعویض یکباره آب خودداری شود.
- درهنگام تعویض آب و… نیازی به دستکاری ماهی نمیباشد، اما در صورت لزوم و بخصوص در افراد با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی، از دستکش استفاده شود.
- درپایان نوروز ماهیها را در رودخانهها و یا نهرها رها نکرده و درمحلهای تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.
نظر دهید